Aktiv Baby Doulautbildning

Din titel går här

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Aktiv Baby Doulautbildning 2021

 

Aktiv Baby Doulautbildning består av fyra kvällar och 4 heldagar. Hemuppgifter görs mellan träffarna. Kursen är både teoretisk och praktisk. Kursen är godkänd av ODIS och innehåller alla obligatoriska moment enligt ODIS kursplan. Läs mer på doula.nu. Aktiv Baby Doulautbildning är dock mer än en grundutbildning! Doula är inte ett vanligt yrke. Man är doula. Att vara doula genomsyrar hela ens liv och man använder sig själv som redskap. Därför är Aktiv Baby Doulautbildning inte en vanlig utbildning heller, utan en inbjudan att utvecklas på alla plan som person. 

Aktiv Baby Doulautbildning har ett helhetsperspektiv på den gravida och födande kvinnan, barnet och medföräldern. Vi pratar utifrån ett fysiologiskt, psykiskt, socialt, kulturellt, sexuellt och spirituellt perspektiv:

 • barnets födande krafter
 • kvinnans födande krafter
 • födandets, anknytningens och amningens hormoner
 • stress, rädsla och spänning jämfört med lugn, trygghet och avslappning
 • vad kan störa kroppen, vad händer då och vad kan man göra?
 • hur man kan stärka och stödja den gravida/födande, medföräldern och bebisen under grraviditet, födelse och första tiden efteråt

Som doula är det viktigt att ha många olika redskap för att kunna jobba med det som passar den unika kvinnan/paret. I Aktiv Baby Doulautbildning får du bredden och djupet, exempelvis:

 • Aktiv Baby tekniker: Aktiv Baby är enkla och specifika övningar som hjälper bebisen att inta optimala positioner i livmodern, vilket minskar problem under graviditet och förlossning. Läs gärna mer om Aktiv Baby här på hemsidan!
 • Föda utan Rädsla: andning, rösten, avslappning och mentala verktyg
 • Akupressur för smärtlindring, avslappning, stärka värkarbetet, hjälpa barnets position
 • Rebozo, en massageteknik som görs med en vävd sjal. NYHET! Det ingår en rebozo i din kursavgift!
 • Birthing from Within: smärthanteringsmetoder, BirthArt för att upptäcka rädslor och tankar om födande/föräldraskap, samtalstekniker
 • Kunskaper från Ina May Gaskin och Orgasmic Birting: fysiologiskt födande, föderskan som däggdjur länken mellan födandet och sexualitet
 • Föda på kvinnans villkor: sjukhus, hemma, vattenförlossning, med syskon, efter trauma, efter kejsarsnitt etc. Hur man stödjer kvinnan att ta egna informerade beslut.
 • Gravidyoga: verktyg till doulan för att hantera stress, tekniker för den födande.
 • Postpartum: unika kunskaper för läkning, traditionella metoder, mothering the mother, , barnets förväntningar och behov

 

“Alla borde göra denna kurs. Nu förstår jag varför min förlossning blev som den blev”

Kursen hjälper dig att förstå och bearbeta dina tidigare förlossningsupplevelser. När man har en förståelse för sin egen erfarenhet och har bearbetat klart, kan man hjälpa och stötta andra bättre. Du får lära dig om modern krishantering, både för att kunna hjälpa och stötta dina klienter och för att ha redskap för egen del. Kursledarna hjälper dig att hantera tankar och känslor som dyker upp under utbildningen. Man behöver dock inte ha egna barn för att bli doula. Män kan givetvis också bli doulor.

 

Efter NYA Aktiv Baby Doulautbildning har du kunskap, erfarenhet och redskap för att navigera olika situationer och utmaningar som du ställs inför:

 • Hålla i förlossningsförberedande samtal, både till klienter som ska föda med dig och föda själva
 • Ha konsultationer med gravida som har diverse graviditetsrelaterade problem, exempelvis foglossningssmärta eller bebis i säte och lära ut Aktiv Baby tekniker för att hjälpa bebisen vända sig eller minska smärtor.
 • Vara doula vid förlossningar.
 • Ge stöd efter förlossning med amning, anknytning, att bli förälder, att hantera känslor oavsett om klienten fött med eller utan dig.

 

Doula med mentor

“Doula med mentor” hjälper nya doulor att komma igång. Mentorn stöttar nyutbildade doulor under hennes första 1-3 uppdrag. Den nya doulan och mentorn håller de förlossnings- och föräldraförberedande samtal tillsammans. Den nya doulan har jour och stödjer vid förlossningen, och hon har hela tiden möjlighet att kontakta mentorn för råd och stöd. Även samtalet efter förlossningen sker med både doulan och mentorn. Xana och Lina har ofta möjlighet att vara mentor till nya doulor.

Investering:

17 500 kr ink moms. Avbetalning är möjlig. 

I kursavgiften ingår:

-Utbildning till Doula.

-Utbildning till Aktiv Baby Instruktör.

-Kurskompendier.

-4 luncher och fika under kursdagarna.

-En rebozo, dvs handvävd mexikansk sjal.

-Yogapass.

-Nada akupunktur/akupressurbehandling.

-Privat konsultation med kursledare max 30 minuter.

Kurslitteratur ingår inte.

 

Kursledare

Xana De Silva är en mycket erfaren doula och har varit på ca 150 förlossningar. Hon är också förlossningspedagog, vilket innebär att man håller förlossnings- och föräldraförberedande kurser för föräldrar. Hon är yogalärare för gravida och nyblivna mammor, samt amningsrådgivare. Xana har en kandidatexamen i omvårdnad och en kandidatexamen i Litterärt skapande från Lunds Universitet. Hon har gjort många internationella avancerade doulaworkshop, bla a med Ina May Gaskin, Debra Pascali-Bonaro, Sarah J Buckley och Anna Verwaal. Hon är utbildad i Spinning Babies och Rebozo tekniker. Xana jobbar som öronakupunktör och akupressör och utbildar även Birthworkers i akupressur. Xana har utbildat doulor och förlossingspedagoger i många år. Hon utbildar Aktiv Baby Instruktörer och håller workshops för sjukvårdspersonal i metoden. Lär mer om Xana här

 

Lina Nilsen är erfaren doula och Förlossningspedagog. Hon är Aktiv Baby Instruktör och har gjort rebozoutbildningar i Mexico med traditionella barnmorskor och doulor. Hon har gjort internationella workshops och retreats med bl a Robin Lim, Anna Verwaal och Spinning Babies. Lina är grundaren till Yogamamma. En plats för gravida att mötas för förlossningsförberedelse genom kurser, workshops och sammankomster. Hon skapar ceremonier för gravida och nyblivna mammor.  Hon är internationellt diplomerad kundaliniyoga och meditationslärare samt certifierad Khalsa Way Pre & Post Natal Kundalini Yoga lärare. 

 

Deltagare om Aktiv Baby Doulautbildning::

”Tack för att du är så fantastisk på att ta information och göra det så enkelt för oss att förstå. Du är verkligen fantastisk på att förmedla kunskap.”

 

”Jag är så himla glad för kompendierna! Det har varit så mycket information under kursen. Jag vill inte glömma något! Nu ska jag gå hem och läsa på. Jag ska ha med mig kompendierna vid samtal och på förlossningar. Det känns tryggt.”

 

“När jag för ett tag sedan delade med andra om händelsen blev jag helt överrumplad av känslor. Jag bokade samtal med kursledaren och åkte därifrån kanske 10 kg lättare. Att få ett vittne till sin berättelse och hjälp att se det från andra perspektiv är läkande.”

 

 

 

Information

Datum för Aktiv Doulautbildning 2023:

Datum:

27-29 januari – på plats i Skåne

4-5 mars – online

24-26 mars – på plats i Skåne

Investering:

17 500 kr ink moms.

I kursavgiften ingår:

-Utbildning till Doula.

-Utbildning till Aktiv Baby Instruktör.

-Kurskompendier.

-luncher och fika under hela kursdagar IRL(lör/sön) .

-En rebozo, dvs handvävd mexikansk sjal.

-Yogapass.

-Nada akupunktur/akupressurbehandling.

-Privat konsultation med kursledare max 30 minuter.

Kurslitteratur ingår inte.

Anmälan:

Anmälan görs här: 

info@aktivbaby.com

För mer info & Frågor:

lina@aktivbaby.com eller 0768866281  

Anmälan

  Namn

  Telefonnummer

  E-post (Obligatorisk)

  Vill bli gravid

  Gravid

  Föda

  Efter förlossning

  Mamma & Baby

  Kommentar