Postpartum doula

Postpartum care

Mothering the mother

She is the nurturer in service

She is there to support the mother with breastfeeding…

Postpartum doula


Vad är en postpartum doula?

När du har gjort din nio månaders resa, genomgått förlossningen och din bebis är född, då kommer en helt ny tid. En tid att var med och lära känna din bebis, läka efter förlossningen och även fokusera på ett djupt omhändertagande om dig själv. Första tiden med din bebis är oftast intensiv och du är glad om du hinner ta en skön dusch. En postpartum doula är där, för att hjälpa och stötta efter den första tiden efter förlossningen. Man kan ha en postpartum doula oavsett om man fött med eller utan doula. Det finns så otroligt mycket kunskap i gamla kulturer som berättar om vad den nyförlösta mamman kan äta, dricka och även hur man på bästa sätt kan ta hand om sig själv med hjälp av olika tekniker, ett exempel på detta är bellybinding, allt för att övergången till moderskapet ska kännas så lugnt och tryggt som möjligt.

Postpartum doulan har just denna all denna kunskap. Hon kommer hem till dig och hjälper dig med allt du känner att du behöver hjälp med så som amning, spädbarnsskötsel, passning av äldre syskon, och/eller bebisen, avlastning för dig som föräldrar, hjälp med mat/dryck, hushållsarbete ex handla, städning och matlagning.

Är du ensam med ditt barn, jobbar din partner mycket, har ni inga mor- farföräldrar, släktingar eller vänner som kan hjälpa er, kanske känner ni bara att ni vill ha avlastning, eller vill du bara ha ett skönt omhändertagande, då är en postpartum doula en fantastisk hjälp genom sin gedigna kunskap.

Information

Visste ni att du kan kan använda RUT avdrag om du vill ha en Postpartum Doula?

Kontakta Ann-Marie för med information

+46 73-182 01 42 eller 

info@yogamamma.se

Anmälan

Namn

Telefonnummer

E-post (Obligatorisk)

Vill bli gravid

Gravid

Föda

Efter förlossning

Mamma & Baby

Kommentar